Гарріс встановила рекорд зі збору коштів на президентську кампанію за добу

Читать на русском
Віцепрезидентка США Камала Гарріс зібрала 81 млн доларів за перші 24 години. Це найвищий в історії показник зі збору коштів за добу для будь-якого кандидата в президенти США.
Getty Images

Віцепрезидентка США Камала Гарріс зібрала 81 млн доларів за перші 24 години після того, як Джо Байден вийшов з виборчої кампанії та підтримав її як кандидата від Демократичної партії.

Про це повідомляє The Hill, з посиланням на заяву команди Гарріс.

Зазначається, що це найвищий в історії показник зі збору коштів за добу для будь-якого кандидата в президенти США.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

«Історичний потік підтримки віцепрезидентки Гарріс є виявом саме того типу енергії та ентузіазму, який перемагає на виборах. Ми вже бачимо, як широка й розмаїта коаліція об'єднується, щоб підтримати нашу критично важливу роботу зі спілкування з виборцями, котрі вирішуватимуть долю цих виборів», – заявив речник кампанії Кевін Муньос..

Згідно з матеріалом ЗМІ, команда Гарріс отримала понад 888 тис. внесків від індивідуальних донорів, 60% з яких ще не робили пожертвувань цього року. Приблизно 43 тис. донорів підписалися на щотижневі пожертви на користь кампанії.

При цьому, акаунт кампанії в соцмережах, назву якого було змінено з Biden HQ («Штаб Байдена») на Kamala HQ («Штаб Камали»), за одну ніч подвоїв кількість підписників.

Як відомо, американці пожертвували демократам рекордні 50 млн доларів після виходу Байдена з гонки.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів. Він підтримав свою віцепрезидентку Гарріс як єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс підтвердила, що вона балотуватиметься. ЗМІ розповіли про її положення в опитуваннях порівняно з Дональдом Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: