Підтоплення метро у Києві: прокуратура спростувала заяви про неякісне будівництво

Читать на русском
Прокуратура Києва заявила про отримані результати експертизи, які спростовують заяви КП Київський метрополітен про нібито неякісне будівництво.
фото прокуратура

Отримано результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про нібито неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями.

Про це повідомила Київська міська прокуратура у середу, 24 липня.

Підтоплення у метро Києва: посадовцям метрополітену повідомлено про підозриПосадовцям київського метро інкримінують службову недбалість, що призвело до тяжких наслідків.

«Проаналізувавши відомості, викладені в публікації офіційного порталу Київської міської ради КМДА, повідомляємо, що в рамках досудового розслідування, яким встановлюються причини підтоплення тунелів між станціями метро «Деміївська» – «Либідська», стороною обвинувачення проведено низку необхідних експертиз», – йдеться у повідомленні.

За результатами комісійної будівельно-технічної експертизи зроблено висновки про те, що технічною причиною руйнування тунелю метро стала його неналежна експлуатація.

Експерти встановили, що заходи щодо усунення попадання води в тунель виконувались без залучення фахівців науково-дослідних інститутів, метробуду, проектних та інших організацій або окремих фахівців, які встановили причини ушкоджень та дали рекомендації щодо їх усунення.

У прокуратурі додали, що посадовці метро не давали результатів жодних експертиз, на яких ґрунтуються їхні заяви про неякісні проектні рішення при будівництві тунелю.

Зокрема, у КП заявили, що «результати проведених досліджень наразі дооформлюються». Натомість у січні 2024 року в КМДА повідомили, що отримали перші попередні висновки від Науково-дослідної судово-експертної установи.

Нагадаємо, у Києві у грудні минулого року закрили рух поїздів між станціями Либідська та Теремки через затоплення тунелю. Правоохоронці розпочали розслідування.

У червні мер Києва Віталій Кличко назвав причиною аварійної ситуації на синій гілці метро недотримання технологій під час будівництва перегону.

23 липня було оголошено про підозру двом посадовцям КП «Київський метрополітен».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: