Кулеба після візиту до Китаю відвідав Гонконг: говорили про санкції проти рф

Читать на русском
У рамках візиту до Китаю глава українського МЗС Дмитро Кулеба відвідав Тайвань. Там він провів переговори з головою адміністрації регіону Джоном Лі.
Фото: РБК-Україна

У рамках візиту до Китаю глава українського МЗС Дмитро Кулеба відвідав Тайвань. Там він провів переговори з головою адміністрації регоїну Джоном Лі.

Про це повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства.

«Є чіткий сигнал»: Зеленський прокоментував візит Кулеби до КитаюПрезидент Володимир Зеленський висловився про візит міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Китаю.

Сторони обговорили створення нових можливостей торгівлі та інвестицій між Україною та Гонконгом у сфері відновлення нашої країни.

Крім того, Кулеба закликав адміністрацію регіону вжити заходів, які дозволять позбавити росію можливості використовувати Гонконг для обходу санкцій.

«Глава МЗС України наголосив, що ці обмежувальні заходи необхідні для послаблення потенціалу росії до ведення війни та вбивства людей в Україні. Міністр підкреслив, що російські махінації не мають псувати репутацію Гонконгу як високорозвиненої ліберальної економіки», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, Кулеба прибув до КНР 23 липня. У ході візиту він заявив, що Україна готова до переговорів із росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

У МЗС КНР також повідомили, що Україна підтримує позицію Пекіна стосовно Тайваню і дотримуватиметься принципу «одного Китаю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: