Рф тисне по всьому фронту, щоб не дати Україні перехопити ініціативу – ISW

Читать на русском
Російські війська намагаються тиснути на всій лінії фронту, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи.
Генштаб ЗСУ

Російські війська намагаються тиснути на всій лінії фронту, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи.

Про це повідомили експерти Інституту вивчення війни.

Аналітики проаналізували зміну завдання центрального угруповання військ росії у Донецькій області й заявили, що командування окупантів намагається підтримувати послідовний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не дати Україні перехопити ініціативу на полі бою.

«Завдання центральному угрупованню військ здійснювати наступальні операції на довшій ділянці фронту більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання щодо досягнення тактично значущих переваг шляхом відносно швидкого маневру», – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, військове командування росії відмовилося від попереднього завдання діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку. Натомість перед угрупованням може бути поставлене завдання контролювати основні наступальні зусилля росії в Донецькій області.

Це свідчить про те, що російське командування може вважати малоймовірними швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки.

«Центральному угрупованню військ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому та Донецькому напрямках», – зазначають в ISW.

Раніше Інститут вивчення війни писав, що російські державні ЗМІ поширюють заяву заступника голови Ради безпеки росії Дмитра Медведєва, в якій він прогнозує, що «українська держава припинить існувати до 2034 року». Таким чином, пропаганда готує росіян до тривалої війни в Україні.

Також повідомляли, що, ворог перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру із Запорізької області. Крім цього, окупанти зменшили час підготовки живої сили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: