На фронті сьогодні відбулося вже понад 70 бойових зіткнень з окупантами: на яких напрямках йдуть бої

Читать на русском
Постійних бомбардувань російської авіації зазнає Харківська область. Продовжують потерпати від російських обстрілів прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей.
Генштаб ЗСУ/Facebook

На фронті від початку доби неділі, 28 липня, відбулися вже 73 бойові зіткнення. Найактивніше сьогодні загарбники діють на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Нафтобазу у Курській області атакували ЗСУ: у Генштабі розповіли деталіВ ніч на неділю, 28 липня, було завдано удару по нафтобазі Польова, що в Курській області рф. Успішну операцію здійснили українські військові.

«Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість Сили оборони України зривають підступні плани ворога, завдаючи йому значних втрат у живій силі та техніці», – повідомляють у Генштабі.

Як зазначається, продовжують потерпати від російських обстрілів прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Від ворожих мінометів й артилерії постраждали райони Уланового, Басівки, Юнаківки, Садків, Великої Писарівки, Карповичів, Миколаївки, Пономаренків, Бачівська й Попівки.

Постійних бомбардувань російської авіації зазнає Харківська область. Від початку доби загарбники випустили по ній шість керованих авіабомб, цілили в район Вовчанська. Ракетного удару двома протикорабельними ракетами Х-35У росіяни завдали по Харкову.

Також на Харківському напрямку війська рф здійснили три атаки поблизу Глибокого та Вовчанська. Станом на вечір неділі там триває одне боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку російська армія здійснила штурмову дію неподалік від Новоосинового, бій триває. П’ятьма керованими авіабомбами бомбардувала Петропавлівку, Табаївку й Богуславку.

На Лиманському напрямку загарбники 12 разів атакували позиції Сил оборони біля Макіївки, Новосергіївки, Невського, Тернів, Новосадового і Торського. Українські оборонці відбили п’ять ворожих атак, ще сім тривають.

На Сіверському напрямку протягом дня ворог п’ять разів атакував поблизу Спірного й Івано-Дар’ївки, зазнавши в результаті поразки.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили шість штурмових дій неподалік від Васюківки, Григорівки, Часового Яру, Іванівського і Кліщіївки. Половину атак Сили оборони відбили, ще три боєзіткнення тривають.

На Торецькому напрямку війська рф дев’ять разів атакували біля Залізного, Нью-Йорка, Торецька та Північного. Шість боїв уже завершені, ще три тривають. Також загарбники завдали дев’ять авіаційних ударів по Торецьку, Щербинівці та Нью-Йорку.

На Покровському напрямку російська армія здійснила штурмові дії в районах Тимофіївки, Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Калинового, Іванівки, Прогреса, Желанного, Сергіївки, Новоселівки Першої і Яснобродівки. Українські захисники стримують її натиск, від початку доби відбили 16 ворожих атак, ще 12 боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку росіяни чотири рази атакували поблизу Красногорівки та Георгіївки. Три бої завершені, ще один триває.

На Времівському напрямку досі тривають дві ворожі атаки біля Костянтинівки. Неподалік від Водяного загарбники вдарили керованими авіабомбами.

Як часто Україна завдає ударів по російських військових об'єктах в окупованому КримуЗ якою регулярністю відбуваються атаки на військові об'єкти росіян в окупованому Криму – на інфографіці.

На Гуляйпільському напрямку російська армія штурмує позиції українських захисників у районі Гуляйполя. Станом на цей час бій триває.

На Оріхівському напрямку війська країни-агресора двічі атакували оборонні рубежі поблизу Малої Токмачки й Новоандріївки, однак успіху не здобули. Понад 50 некерованих авіаракет росіяни випустили в бік Лобкового та Кам’янського.

Нагадаємо, що за минулу добу, 27 липня, російська армія втратила на війні в Україні 1180 солдатів, 51 артсистему і 30 безпілотних літальних апаратів.

Таокж стало відомо, партизани руху «АТЕШ» разом із кримчанами допомогли Силам оборони України завдати удару по військовому аеродрому «Саки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: