У США відчутно зріс рейтинг схвалення Камали Гарріс – опитування

Читать на русском
Нове опитування в Сполучених Штатах показало зростання рейтингу схвалення віцепрезидентки Камали Гарріс.
Facebook/Kamala Harris

Рейтинг схвалення віцепрезидентки США Камали Гарріс помітно зріс після рішення президента США Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів.

Про це йдеться в опитуванні Ipsos на замовлення ABC News.

Потенційна заміна Байдена: кого з демократів називають можливим кандидатомВибори президента США Хто є можливим кандидатом від демократичної партії, крім Джо Байдена – на нашій інфографіці.

Зазначається, що рейтинг схвалення віцепрезидентки Гарріс у США зріс до 43%, тоді як несхвально її оцінюють 42%. Минулого тижня, до того, як Байден оголосив про зняття з виборів, ці показники становили 35% і 46% відповідно.

Найпомітнішим є зростання прихильності до американської віцепрезидентки серед незалежних виборів – з 28% до 44%, тоді як несхвалення впало із 47% до 40%.

Згідно з повідомленням ЗМІ, за результатами опитування загалом 52% американських виборців підтримують висунення Камали Гарріс кандидаткою у президенти від Демократичної партії.

У тому ж опитуванні ABC News/Ipsos рейтинг схвалення кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа за тиждень впав із 40% до 36%.

Як відомо, на кампанію Камали Гарріс, яка має бути номінованою кандидаткою в президенти США від Демократичної партії, менш як тиждень надійшли понад 200 мільйонів доларів пожертв.

Нагадаємо, у кампанії Гарріс, до короткого списку претендентів на віцепрезидентську номінацію входять сенатор від Аризони Марк Келлі, губернатор Пенсильванії Джош Шапіро та губернатор Міннесоти Тім Волц.

Раніше також повідомляли, що вона випереджає Трампа на два відсоткові пункти у загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: