Лідери демократів у Конгресі підтримали кандидатуру Гарріс на вибори президента США – ЗМІ

Читать на русском
Топдемократи в Конгресі США Хакім Джеффріс і Чак Шумер публічно підтримали висунення Камали Гарріс кандидаткою в президенти.
Getty Images

У вівторок, 23 липня, керівники демократичних фракцій у Палаті представників і Сенаті США Хакім Джеффріс і Чак Шумер публічно підтримали висунення Камали Гарріс кандидаткою в президенти США.

Про це повідомляє NBC News.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

Зазначається, що на спільній з Шумером пресконференції Джеффріс заявив, що чинна віцепрезидентка США «готова, хоче і може вести нас у майбутнє».

«Коли я розмовляв з нею у неділю, вона сказала, що хоче отримати можливість виграти номінацію самостійно і зробити це знизу вгору, а не зверху вниз. Ми з Хакімом глибоко поважали це. Тепер, коли процес пішов знизу вгору, ми зібралися тут сьогодні, щоб підтримати віцепрезидентку Камалу Гарріс», – заявив лідер демократів у Сенаті.

Лідери партії в Конгресі США підтримали кандидатуру Гарріс на наступний день після того, як вона отримала підтримку більшості делегатів з'їзду Демократичної партії.

Згідно з повідомленням, голосування за те, щоб зробити Гарріс офіційною кандидаткою в президенти від Демократичної партії відбудеться на початку наступного місяця – перед з'їздом демократів у Чикаго 19-22 серпня.

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден повідомив про рішення зняти свою кандидатуру з майбутніх виборів. Він підтримав свою віцепрезидентку Гарріс як єдиного кандидата від Демократичної партії.

Гарріс підтвердила, що вона балотуватиметься.

Раніше ми повідомляли, що віцепрезидентка США випередила республіканця Дональда Трампа на два відсоткові пункти в загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчої гонки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: