Центральний банк рф потрапив під українську кібератаку – ЗМІ

Читать на русском
Центральний банк росії, який фінансує збройну агресію проти України, став ціллю українських хакерів.
Getty Image

Центральний банк росії, який фінансує збройну агресію проти України, став ціллю українських хакерів.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в спецслужбах.

ГУР здійснило масштабну кібератаку на ресурси рф, під ударом аеропорти та сайти держвлади – ЗМІФахівці ГУР у так званий День росії здійснили кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

Відомо, що сьогодні, 29 липня, приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центробанку рф працюють або зі значними перебоями, або взагалі недоступні для користувачів. У самій установі факт кіберудару визнали та заявили про зростання інтенсивності атаки.

Джерела розповідають, що російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банку «Зеніт» та Газпромбанку.

«Ситуацію ускладнює і відсутність стабільного інтернету, позаяк найбільші провайдери телекомунікаційних послуг у рф також зазнають систематичних кіберударів. Зокрема атака здійснюється по провайдеру МТС, користувачі якого не можуть повноцінно скористатися послугами вже третю добу», – зазначають у повідомленні.

Також напередодні хакери ГУР атакували в рф брокерські програми та банкомати, через що користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, а також блокуються карти.

Крім цього 15 липня волонтерська хакерська спільнота спільно з кіберфахівцями ГУР Міноборони атакували близько 100 вебресурсів в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: