На параді ВМФ рф не було кораблів, про знищення чи пошкодження яких заявляла Україна – ЗМІ

Читать на русском
Жоден з російських кораблів, які були пошкоджені або знищені ЗСУ за останній рік, не взяв участь у морському параді. Загалом парад був найскромнішим із 2017 року.
Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Reuters

У морському параді на честь ВМФ росії не брав участі жоден із кораблів, про знищення чи пошкодження яких за останній рік заявляла Україна.

Про це пише ВВС.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Під час трансляції параду в неділю показали лише два кораблі Чорноморського флоту росії – корвет «Меркурій» та фрегат «Адмірал Григорович».

При цьому жоден з кораблів, які за заявами України, було за минулий рік пошкоджено чи знищено у Чорному морі, включаючи сили з інших флотів, продемонстровано не було.

Російські видання «Агентство» зазначає, що загалом морський парад за кількістю задіяних кораблів та підводних човнів став найскромнішим з 2017 року. У ньому взяли участь 20 кораблів і катерів, а також один підводний човен.

При цьому в 2023 році на параді було 37 кораблів, катерів і підводних човнів, а в 2022-му — 40, при цьому два з чотирьох підводних човнів були атомними.

У 2017 році на параді було близько 50 кораблів та підводних човнів, 40 літаків та вертольотів, у 2018-му – близько 40 кораблів та катерів, у 2019-му – 43 корабля, 41 літальний апарат, у 2020-му – близько 46 кораблів 80 літаків і гелікоптерів, в 2021-му — 50 кораблів, катерів і підводних човнів, а також 48 літаків і гелікоптерів морської авіації.

Нагадаємо, росіяни вивели з окупованого Криму усі сторожові кораблі Чорноморського флоту.

Загалом більшу частину ЧФ росії було виведено з Криму, але деякі судна все ще залишаються в портах.

У ВМС України підрахували, скільки кораблів росіян вдалося знищити з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: