Україна завершує роботу над підготовкою безпекової угоди ще з однією країною Європи

Читать на русском
Сторони продовжили роботу над проєктом документа й узгодили графік подальших переговорів для фіналізації угоди, щоби лідери могли підписати її найближчим часом.
Суспільне

Україна та Греція вже завершують роботу над текстом двосторонньої безпекової угоди. Кервіники країн зможуть підписати її найближчим часом.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

Як зазначається, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із Грецією щодо підписання двосторонньої безпекової угоди.

Сторони продовжили роботу над проєктом документа й узгодили графік подальших переговорів для фіналізації угоди, щоби лідери могли підписати її найближчим часом.

«Наша держава вже уклала 25 двосторонніх безпекових угод на виконання Спільної декларації G7, ухваленої торік у Вільнюсі. Зараз Україна веде переговори ще з чотирма державами для підписання безпекового документа», - зазначають в Офісі президента.

Як відомо, наразі угоди вже підписані з: Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією, Словенією та Люксембургом.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував підписання ще чотирьох безпекових угод.

Раніше у липні Україна підписала угоди з безпеки з Польщею, Люксембургом, Румунією та Чехією.

Також повідомлялося, що 11 липня в рамках саміту НАТО країни ЄС та ще 21 уряд підписали Український договір. Він координуватиме та прискорюватиме допомогу Україні в обороні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: