Протягом доби відбулось 108 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Російські окупанти здійснили близько 3 тисяч обстрілів позицій українських військ, з них більшість на Покровському напрямку.
Генштаб ЗСУ

За добу понеділка, 29 липня, на фронті відбулось 117 бойових зіткнень, при цьому ворог близько 3 тисяч разів обстріляв позиції ЗСУ.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

«Ворог отримав по зубах»: у ЗСУ розповіли про бої у Запорізькій областіРосійські окупаційні війська припинили штурмові дії на Гуляйпільському напрямі у Запорізькій області.

«Із початку доби відбулося 108 бойових зіткнень, противник завдав 71 авіаційний удар із застосуванням 107 КАБів, 340 ударів дронами-камікадзе та здійснив близько 3 тисяч обстрілів позицій наших військ із використанням різних типів озброєння», - йдеться у дописі.

Зазначається, що на Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень з російськими загарбниками. Відбито п’ять атак в районах Тихого та Вовчанська. Біля останнього один бій ще триває.

На Куп’янському напрямку противник шість разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Піщаного та Стельмахівки. Три ворожі штурми тривають.

14 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, десять разів намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка та Невське, на даний час точиться три боєзіткнення. Дві атаки відбито в Серебрянському лісі, ще дві - триває.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбили три штурмові дії ворога в районах Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки. Противник успіху не мав.

На Краматорському напрямку відбулося сім бойових зіткнень. Активність окупанти проявляли в районі Часового Яру, п’ять спроб противника захопити наші позиції виявились марними, триває дві атаки.

Ворог 15 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку, активно застосовуючи при цьому штурмову та бомбардувальну авіацію. Від початку доби, окупанти в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне 12 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Три штурми тривають досі.

Десантники розгромили окупантів, які намагалися прорвати оборону під КураховоДля штурму на Курахівському напрямку в Донецькій області російські війська залучили 57 одиниць техніки. Десантники успішно зупинили ворога.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 40 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоолександрівки, Веселого, Іванівки, Желанного та Яснобродівки. Загалом, 22 атаки на напрямку українські захисники вже відбили, ще 18 боєзіткнень продовжуються.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується десять бойових зіткнень.

На Времівському напрямку відбулося чотири боєзіткнення в районі Старомайорського. Всі ворожі штурми захлинулися.

На Оріхівському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, дві атаки ворога відбито нашими оборонцями протягом дня.

Нагадаємо, українські бійці минулої доби знищили 1060 окупантів. З початку вторгнення росія втратила 577 тисяч 60 військових.

Також стало відомо, що Міноборони з початку року допустили п’ять зразків бронетехніки до експлуатації у ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: