У російському СІЗО помер український військовополонений із «Азова» (оновлено)

Читать на русском
У російському СІЗО помер військовополонений із Азова Олександр Іщенко. Дата та причина смерті невідомі.
Фото: Медиазона

У СІЗО Ростова-на-Дону (росія) помер український військовополонений із полку «Азов» Олександр Іщенко.

Про це стало відомо під час засідання Південного окружного військового суду, який судить полонених «азовців», повідомляє «Медіазона».

Дата та причина смерті Іщенка невідомі. Документів, які б підтверджували його смерть, адміністрація СІЗО суду ще не надала.

Відомо, що Іщенку було 55 років. На початку повномасштабної війни він вступить у тероборону, а в полон потрапив навесні 2022 року при обороні Маріуполя.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що дізнався про смерть полоненого військового від його дочки: за її інформацією, Іщенко помер 9 днів тому. При цьому Україні про це ніхто офіційно не повідомив, не було й повідомлення про причину смерті.

«Тож із негайним листом звернувся до уповноваженої з прав людини в РФ, аби вона розібралася у трагічній смерті військовополоненого, якого утримувала російська сторона, та повідомила мені обставини і причину смерті Олександра Іщенка. Беззаперечно про трагедію додатково повідомив МКЧХ та ООН, аби організації зафіксували факт загибелі військовополоненого і звернули увагу на умови утримання українських полонених захисників», – зазначив Лубінець.

Нагадаємо, суд над захисниками Маріуполя із полку «Азов» росіяни розпочали влітку минулого року. Їх звинувачують у «причетності до терористичної організації та участі в акції щодо повалення влади в Донецькій області».

17 липня відбувся черговий обмін, внаслідок якого Україна повернула із російського полону ще 95 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: