Росіяни розганяють фейк про нашестя павуків в Україні: у МОЗ відповіли

Читать на русском
Росія поширює фейки про начебто навалу отруйних павуків в Україні. У МОЗ наголосили, що інформація не відповідає дійсності.
Фото: Getty Images

Російські пропагандисти розповсюджують фейки про начебто навалу отруйних павуків в Україні.

Про це повідомляє пресслужба міністерства охорони здоров'я України у Telegram.

Там зазначили, що «епідемія», за заявами ворога, нібито походить «з тих самих американських біолабораторій, звідки вилітали бойові голуби», і що в Україні вже зафіксували кілька смертей.

«Проте реальність, як завжди, набагато прозаїчніша. Жодного масового звернення по меддопомогу через павуків не було. Єдиний випадок – укус павука каракурта в Одеській області. Постраждалий наразі отримує необхідну допомогу в лікарні, і його стан стабільний», – вказано у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що спека останніми тижнями справді активізувала павуків, «але не більше того».

«Летальних випадків не було. Тож, якщо вам раптом «пощастить» зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте – просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються», – резюмували в МОЗ.

Нагадаємо, в ГУР повідомляли, що Кремль збільшив фінансування пропаганди та активізував вкиди для дестабілізації ситуації в Україні.

Дійшло навіть до того, що російські пропагандисти нібито знайшли український слід у замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа і почали поширювати новини про це.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: