Україні вдалося повернути тіла ще 250 загиблих військових

Читать на русском
Україні за результатом репатріаційних заходів вдалося повернути на рідну землю тіла 250 загиблих захисників.
t.me/Koord_shtab

Україні за результатом репатріаційних заходів вдалося повернути на рідну землю тіла 250 загиблих захисників.

Про це повідомляє пресслужба координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Зеленський назвав кількість людей, визволених з полону рф за час повномасштабного вторгненняЗагалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017-2018 років.

Тіла загиблих були репатрійовані з Луганського, Бахмутського, Мар’їнського, Авдіївського, Херсонського, Запорізького напрямків, а також з Маріуполя, Горлівки та моргів на території росії. Процес повернення здійснювався за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, силових структур, відомств та міжнародних організацій.

Відомо, що поверненні тіла та останки будуть перевезені до відповідних державних установ, де представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять їхні особи. Після ідентифікації, загиблих оборонців передадуть рідним для гідного поховання.

Нагадаємо, 17 липня відбувся черговий обмін полоненими, внаслідок якого Україна повернула із російського полону ще 95 військових.

Також повідомляли, що українські спецслужби запустили проєкт «Хочу до своїх», який дозволить обмінювати полонених українців на зрадників та колаборантів з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: