Тендер на ремонт «Охматдиту» скасують та проведуть новий – Ляшко

Читать на русском
Підрядника для відновлення Охматдиту після ракетного удару виберуть через Prozzoro. Попередній скандальний тендер буде скасовано.
Фото: РБК-Україна

Скандальний тендер на ремонт дитячої лікарні «Охматдит» буде скасовано, протягом 7-16 днів новий тендер буде проведено через Prozzoro.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Договір із переможцем тендеру – компаній «Буд-технолоджі» – ще підписано не було, наголосив міністр.

«Благодійний фонд переказує ту суму коштів, яку зібрано після 8 липня, на рахунки «Охматдиту», безпосередньо на казначейські рахунки. Ми створюємо ревізійно-наглядову раду щодо використання цих коштів», – повідомив Ляшко. У складі ради буде не більше 15 осіб, у тому числі шість найбільших благодійників, по одному представнику МОЗ та адміністрації лікарні.

«Далі йдемо вже за процедурою, яка передбачена чинним законодавством. Ми оголошуємо (тендер – ред.) через Prozzoro», – додав він.

Рада має створити критерії, за якими і буде обраний підрядник для відновлення лікарні. До процесу також залучать ДП «Медичні закупівлі».

Глава МОЗ додав, що на відновлення лікарні після ракетного удару, не рахуючи коштів від союзників, надійшло: 312 млн гривень – на благодійний рахунок, 378 млн гривень – на рахунок благодійного фонду «Охматдит», 230 млн гривень – через платформу UNITED24, 100 млн гривень – із резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, напередодні видання «Наші гроші» повідомило, що для відновлення корпусу лікарні обрали компанію «Буд-технолоджі» – це була третя за дорожнечею пропозиція. Ляшко попросив правоохоронців провести додаткові перевірки тендеру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: