Україна здобула золото та бронзу на Олімпіаді-2024 (оновлено)

Читать на русском
Українські спортсмени здобули нагороди на Олімпіаді-2024. Ярослава Магучіх виграла золоту медаль, а Iрина Геращенко – бронзову у стрибках у висоту. Михайло Кохан став бронзовим призером у метанні молота.
Фото: facebook.com/EuropeanAthletics)

У неділю, 4 серпня, українська спортсменка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою у стрибках у висоту та здобула друге золото для України на Олімпіаді-2024. Інша українська легкоатлетка Ірина Геращенко здобула бронзу.

Про це повідомили на сайті Олімпіади-2024.

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

Рекордсменка світу Ярослава Магучіх здобула золоту медаль у стрибках у висоту. У фіналі українка підкорила рубіж у 2 метри з першої спроби.

Срібло дісталося астралійці Ніколі Оліслагерс. А бронзу українка Iрина Геращенко розділила з австралійкою Елеонор Паттерсон – вони вдвох взяли висоту 1,95 метра, але з трьох спроб не підкорили планку 1,98 метра.

Збірна України отримала вже 5 олімпійських нагород - 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові.

Доповнено:

Ще одну нагороду для України здобув легкоатлет Михайло Кохан. Спортсмен став бронзовим призером у метанні молота.

Для України це вже третя бронзова нагорода на Олімпіаді-2024.

У перших двох спробах Кохан метнув молот на 78,54 та 79, 39 м. Третя спроба для була невдала, оскільки молот влетів у сітку. Під час шостої спроби Кохан закинув молот на відстань 79,24 м.

Золото здобув канадський спортсмен Ітан Катцберг. Срібло виграв угорський легкоатлет Галаш Бенце.

Нагадаємо, у суботу, 3 серпня, українські шаблістки переграли збірну Республіки Корея у фіналі командного турніру Олімпійських ігор 2024 року та здобули перше золото для України на Олімпіаді-2024.

А першу медаль для України – бронзову – 29 липня виборола фехтувальниця Ольга Харлан в індивідуальних змаганнях шпажисток. Вона подолала в поєдинку за 3-тє місце кореянку Чої Сібін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: