У ХАМАС оголосили ім’я нового лідера свого політбюро

Читать на русском
Угрупування ХАМАС після вбивства Ісмаїла Ханії обрало новим головою свого політичного бюро Ях'ю Сінвара.
Getty Images

Угрупування ХАМАС обрало новим головою свого політичного бюро Ях'ю Сінвара, який до цього був лідером військового крила. Саме Сінвара вважають керівником різанини 7 жовтня на півдні Ізраїлю.

Про це повідомляє Times of Israel.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

«Ісламський рух опору ХАМАС оголошує про обрання командира Ях'ї Сінвара головою політичного бюро руху, наступника командира-мученика Ісмаїла Ханії», — наводить видання повідомлення ХАМАСу.

Згідно з інформацією ЗМІ, Сінвар переховувався у Газі з моменту атаки на Ізраїль. ЦАХАЛ у лютому опублікував відео, зняте 10 жовтня, на якому, як стверджується, видно, як він проходить тунелем у Газі з кількома членами своєї родини.

«Полювання на Сінвара не припиниться, доки ми не зловимо його, живим чи мертвим», — сказав речник ЦАХАЛ Деніел Хагарі на пресконференції після оприлюднення кадру.

Сінвар був обраний радою ХАМАСу з 50 осіб, наразі він є найвпливовішою фігурою в організації.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

А нещодавно «міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. При цьому Ізраїль розглядає можливість завдати Ірану превентивного удару, якщо будуть докази неминучості атаки з боку Тегерана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: