Україна завершила виступи на літніх Олімпійських іграх

Читать на русском
Україна у неділю, 11 серпня, завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 нагородами. Спортсмени стали переможцями у 7-ми видах спорту.
Getty Image

Україна у неділю, 11 серпня, завершила виступи на Олімпіаді-2024 з 12 нагородами. Спортсмени стали переможцями у 7-ми видах спорту.

Про це стало відомо з результатів змагань.

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

Відомо, що Україну на літній Олімпіаді цього року представляли 140 атлетів у 23-х видах спорту. Вони здобули 12 нагород у 7-ми видах спорту.

Як пише Суспільне, три золоті нагороди стали найкращим результатом країни за останні 12 років на рівні Олімпіад.

Які нагороди здобули українські спортсмени

Золото на Олімпіаді здобула збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту) та Олександр Хижняк (бокс).

Срібло вибороли Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

Бронзові медалі отримали Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота) та Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Нагадаємо, офіційне відкриття Олімпіади-2024 у Парижі відбулося 26 липня.

Першу нагороду для України здобула фехтувальниця Ольга Харлан, а перше золото здобула збірна українських шаблісток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: