Киянин на замовлення Кремля готував замах на офіцера ЗСУ

Читать на русском
Служба безпеки та Національна поліція затримали агента спецслужб росії, який готував замах на українського військового.
фото СБУ

СБУ та Національна поліція затримали агента спецслужб рф, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 13 серпня.

Росія незабаром може вдатися до інсценування злочинів на Курщині – СБУСлужба безпеки зробила заяву щодо ворожих ІПСО, які незабаром можуть запустити росіяни на тлі подій у Курській області.

Фігурантом виявився 20-річний киянин.

Щоб переконатися у можливості агента виконати завдання, росіяни спочатку дали йому два тестові випробування – підпалити авто українських захисників.

Після цього фігурант отримав нове доручення – встановити відеоспостереження за українським офіцером. Надалі ворог планував вчинити на нього замах.

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани та затримали зловмисника у власному будинку, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу та ще не встиг встановити камеру.

Під час обшуків у киянина було вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто, та мобільний телефон з доказами злочинів.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням у особливий період. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила масштабну агентурну мережу ФСБ у шести областях. Також у Києві затримали агентку ГРУ, яка влаштовувала підпали авто військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: