Україна не прагне захопити Курську область – МЗС

Читать на русском
У МЗС відповіли, навіщо Сили оборони зайшли на Курщину та яка мета військової операції на території росії.
фото Укрінформ

Метою операції України в Курській області рф є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей та захист українців від російських ударів. ЗСУ не порушують міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомив представник МЗС Георгій Тихий на брифінгу 13 серпня, пише Укрінформ.

ЗСУ трьома пострілами з танка подолали лінію із «зубами дракона» у Курській області – WSJДеталі заходу ЗСУ у Курську область. Військові трьома пострілами з танка зробити пролом у лінії зубів дракона та зайшли вглиб. Російські військові, переважно призовники, бігли чи здавались у полон.

«Я хочу наголосити, що, на відміну від росії, Україні чуже не потрібне. Україна не зацікавлена ​​у тому, щоб забрати територію Курської області, проте ми хочемо захистити життя своїх людей», – зазначив Тихий.

Він нагадав, що саме з району Курської області від початку літа лише по районах Сумської області України було завдано понад дві тисячі ударів – «це РСЗВ, це ствольна артилерія, дрони, 250 керованих авіабомб, понад сотня ракет».

Водночас Україна не має достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів наявною зброєю, щоб захиститися від цього терору - немає поки що відповідних рішень.

«Тому є необхідність за допомогою Збройних сил здійснювати звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають ударів по Україні», – пояснив речник МЗС.

Тихий додав, що військова операція ЗСУ у Курській області допомагає фронту, не дозволяючи росіянам перекидати додаткові підрозділи до Донецької області та ускладнювати її військову логістику.

Нагадаємо, 12 серпня Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ у Курській області рф. А головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Сили оборони контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: