Росія перекидає війська в Курську область із Калінінграда – Міноборони Литви

Читать на русском
Росія направила в Курську область своїх військових з Калінінградської області, на тлі боїв у регіоні.
Ілюстративне фотоArmyInform

Український наступ в Курській області рф змушує країну-агресора перекидати в регіон війська з Калінінграда.

Про це повідомляє «Суспільне», цитуючи заяву міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса під час розмови з президентом Володимиром Зеленським.

З'явилося відео ЗСУ з села Любимовка на КурщиніУкраїнські військові зняли коротке відео на вході до села Любимовка, яке знаходиться у Курській області рф.

«Ми зараз бачимо, як вони (росіяни - ред.) передислокують свої війська з Калінінграда до Курська. І я кажу литовському народу: ви подивіться, як українці за вас борються, бо через їхню боротьбу їм потрібно виводити війська з Калінінграда. Ми навіть називаємо це демілітаризацією Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових», - зазначив литовський чиновник.

За його словами, він не чує, щоб Україна в Курській області росії перетинала які-небудь червоні лінії. Міністр зазначає, що це є добрим знаком, а наступним гарним знаком був би в цьому контексті дозвіл на використання Україною засобів дальнього ураження на території рф.

Кащюнас додав, що Україна підняла мораль не лише своєму народу та Збройним силам, а й литовському суспільству також. Як він зазначив, Україна показала, що може досягати дуже важливих речей, і операція в Курській області - гарний хід, а також абсолютно нова сторінка.

Нагадаємо, вчора президент заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області. Зеленський додав, що українські сили продовжують просуватися вглиб Курщини, «незважаючи на складні, інтенсивні бої».

Раніше в ЗСУ зафіксували передислокацію частини підрозділів рф з півдня України до Курської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: