Байден вперше прокоментував наступ ЗСУ на Курську область рф

Читать на русском
Керівник Білого дому вперше висловився з приводу операції українських захисників під час візиту до Нового Орлеану.
rollcall.com

Президент США Джо Байден вперше прокоментував наступ ЗСУ на Курську область, заявивши, що відповідні бойові дії ставлять російського диктатора путіна перед «справжньою дилемою».

Про це повідомляють The New York Post та агенція Reuters.

Україна не прагне захопити Курську область – МЗСУ МЗС відповіли, навіщо Сили оборони зайшли на Курщину та яка мета військової операції на території росії.

Як зазначається, керівник Білого дому вперше висловився з приводу операції українських захисників під час візиту до Нового Орлеану.

«Я регулярно спілкувався зі своєю командою, можливо, кожні чотири-п'ять годин протягом останніх шести-восьми днів, і це створює справжню дилему для путіна», - заявив президент.

Байден також додав, що він та його адміністрація перебувають у прямому, постійному контакті з Києвом, доки триває воєнна операція.

Окрім цього, речник Білого дому Карін Жан-П'єр, виступаючи перед журналістами заявила, що Вашингтон не має жодного відношення до операції в Курській області.

Нагадаємо, вчора президент Зеленський заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області. Зеленський додав, що українські сили продовжують просуватися вглиб Курщини, «незважаючи на складні, інтенсивні бої».

Як відомо, український наступ в Курській області рф змушує країну-агресора перекидати в регіон війська з Калінінграда.

Раніше ми повідомляли про реакцію путіна та МЗС Китаю на події у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: