Радник президента заперечив причетність України до підриву «Північного потоку»

Читать на русском
Радник Офісу президента Михайло Подоляк відкинув інформацію про причетність України до підривів на газогонах Північний потік.
Shutterstock

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заперечив причетність України до підривів, які пошкодили газопроводи «Північний потік» і «Північний потік-2». Він заявив, що до диверсій причетна росія.

Про це представник ОПУ заявив у коментарі агенції Reuters.

Підрив «Північних потоків»: що відомо про диверсію рік потомуМинув рік після вибухів на Північному потоці, але розслідування поки що не дало результатів. Що відомо про диверсію.

«Україна не має жодного відношення до вибухів на «Північному потоку», — сказав Подоляк.

Згідно з його словами, Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від вибухів.

«Такий акт можна здійснити лише за наявності великих технічних і фінансових ресурсів... А в кого це все було під час бомбардування? Тільки у росії», — зазначив Подоляк.

Як відомо, сьогодні видання The Wall Street Journal заявило, що президент України Володимир Зеленський схвалив операцію з підриву «Північного потоку», а потім безуспішно намагався її скасувати.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що прокуратура Німеччини видала перший ордер на арешт підозрюваного. Розшукуваним нібито є громадянин України «Володимир З.», який останнім часом мешкав у Польщі.

Згодом в уряді Німеччини відреагували на ймовірну причетність українця.

У вересні 2022 року на Північних потоках було зафіксовано кілька витоків газу. Під час розслідування пошкоджень газопроводів правоохоронці дійшли висновку, що нитки газопроводів постраждали внаслідок диверсії – слідчі знайшли сліди вибухових речовин.

Деякі західні ЗМІ раніше писали, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання». Президент Володимир Зеленський спростував причетність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: