Мавпяча віспа: Китай посилює контроль в’їзду до країни

Читать на русском
Обов’язковій перевірці підлягатимуть люди, які прибувають із країн та регіонів, де були підтверджені випадки зараження віспою мавп.
Reuters

На тлі зростання у світі кількості заражень мавпячою віспою Китай на шість місяців посилює заходи контролю на в’їзді до країни, щоб запобігти потраплянню захворювання в країну.

Про це повідомляється на сайті уряду Китаю.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

Як зазначається, посилені заходи контролю набули чинності вчора, 15 серпня, і діятимуть протягом щонайменше шести місяців.

Обов’язковій перевірці підлягатимуть люди, які прибувають із країн та регіонів, де були підтверджені випадки зараження віспою мавп. Якщо хтось із таких прибулих має низку симптомів, як лихоманка, головний біль, біль у спині, м’язах, збільшення лімфатичних вузлів і висипання, вони повинні заявити про свій стан на митниці під час в’їзду на територію Китаю.

При цьому, митники проводитимуть відбір зразків та дослідження на предмет захворювання людини вірусом mpox відповідно до діючих протоколів.

Водночас, дезінфікуванню піддаватимуться транспортні засоби, контейнери та товари з країн і регіонів, де були зареєстровані випадки мавпячої віспи.

Як відомо, вчора у Швеції було виявлено перший випадок зараження віспою мавп за межами африканського континенту.

Нагадаємо, мавпяча віспа має такі симптоми, як температура, біль у м'язах, характерний висип та свербіж. Тяжкий перебіг хвороби частіше спостерігається у людей з ослабленим імунітетом, дітей та вагітних жінок.

У середу, 14 серпня, Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах мавпячої віспи (mpox) в Африці глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Минулу епідемію мавпячої віспи фіксували у світі у 2022 році. Тоді у вересні кількість випадків віспи мавп у всьому світі перевищила 50 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: