Гендиректора «Охматдиту» відсторонили від виконання обов’язків

Читать на русском
Генерального директора Охматдиту Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.
www.rbc.ua

Генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.

Про це у Facebook повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Відновлення «Охматдиту»: скільки коштуватиме ремонт лікарні та скільки коштів уже зібраноНа відновлення лікарні Охматдит після ракетного удару зібрано вже 1,6 млрд гривень, докладніше – на інфографіці.

«Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові», – йдеться у дописі.

Ляшко висловив свою позицію, що виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег.

При цьому він наголосив, що факти щодо відновлення «Охматдиту», зазначені у ЗМІ, вже вивчаються Нацполіцією за його зверненням, перевірку проводить також НАБУ.

«Отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду», – зазначив очільник МОЗ.

Він також наголосив, що рішення оголосити компанію переможцем тендеру ухвалив Жовнір, про що було поінформовано на офіційній сторінці лікарні. При цьому відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи саме «Охматдиту» отримані не були.

«Окремо зауважу, що збирати кошти саме на рахунок Фонду після атаки на «Охматдит» 8 липня запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці», – додав Ляшко.

Нагадаємо, БО «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», на рахунки якого надійшло майже 380 млн гривень благодійних внесків майже з усього світу, відмовляється віддати ці гроші самій лікарні.

Також повідомляли, що для відновлення корпусу лікарні було обрано компанію «Буд-технолоджі» – це була третя за дорожнечею пропозиція. Після скандалу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що тендер скасують та проведуть новий через Prozzoro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: