Росія готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі – розвідка

Читать на русском
Російські пропагандисти готують нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі, щоб переконати біженців не повертатися до України.
ms.detector.media

Російські пропагандисти готують нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі, щоб переконати біженців не повертатися до України.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

За його словами, держава-агресор готує нові антиукраїнські інформаційні операції у Європі. Зокрема, такі дії помітили в Італії – там росіяни використовують так званих журналістів з української окупованої території, щоб виправдати геноцидну війну проти України. Мова йде про презентації різних «художніх і документальних» книжок нібито про злочини України на території Донецької і Луганської областей.

Також росіяни дуже активно працюють із нашими громадянами, які виїхали до країн Європи через розпочату рф війну. Зокрема, це стосується створення різних товариств, навчання дітей і церкви.

«Це використовують для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас», – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, з початком другої фази російсько-української війни у 2022 році окупаційна влада через свої фейкові адміністрації почала активно впроваджувати політику деструктивного впливу на тимчасово окупованих територіях.

Також писали, що росіяни створюють фейкові локальні медіа на тимчасово захоплених територіях з метою ізоляції інформаційного поля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: