Глава МАГАТЕ планує відвідати Курську АЕС

Читать на русском
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує вівдвідати Курську АЕС наступного тижня. Причиною візиту є уламки дрона, знайдені на території станції.
Фото: Вікіпедія

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію в рф наступного тижня.

Про це повідомляють на сайті МАГАТЕ.

Що відомо про Курську АЕС у російському КурчатовіНа інфографіці – що відомо про Курську атомну електростанцію, яка знаходиться у російському Курчатові.

За даними агентства, сьогодні росіяни повідомили про виявлені уламки безпілотника на території Курської АЕС. Повідомляється, що фрагменти безпілотника були розташовані приблизно за 100 метрів від сховища відпрацьованого ядерного палива заводу.

У МАГАТЕ повідомили, що безпілотник був збитий вранці 22 серпня.

Глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі підтвердив намір особисто оцінити ситуацію та відвідати станцію наступного тижня.

«Військова діяльність поблизу атомної електростанції становить серйозний ризик для ядерної безпеки. Мій візит на АЕС наступного тижня забезпечить нам своєчасний доступ для незалежної оцінки ситуації», – підсумував Гроссі.

Нагадаємо, пізно увечері, 6 серпня, у Курчатові Курської області пролунала серія вибухів. Зокрема, росіяни заявили про «бавовну» у районі, де розташована місцева АЕС.

Також нещодавно у росЗМI заявляли, що Курська АЕС готується до зупинки станції, якщо туди зайдуть українські війська. Росіяни вважають, що ЗСУ хочуть обміняти її на Запорізьку АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: