Україна може розробити план освіти для дітей у Курській області: коментар МОН

Читать на русском
Заступник міністра освіти та науки  Михайло Винницький заявив, що Україна може підготувати програму освіти для дітей з Курської області. Проте у МОН спростували цю заяву.
Фото: Перша українська школа

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький заявив, що українська сторона за потреби готова забезпечити освітній процес для дітей у Курській області рф. Однак у МОН пізніше спростували цю заяву.

Про це заступник міністра освіти Михайло Винницький заявив під час брифінгу 22 серпня.

Винницький наголосив, що якщо ЗСУ будуть на території Курщини тривалий час, то МОН у вересні-жовтні зможе розробити план щодо забезпечення освіти для дітей на цій території. Однак додають, що це не передбачатиме їх переміщення на територію України.

«Ми засуджуємо нашого ворога, який переміщує дітей українських громадян на територію рф. Ми вважаємо це фундаментальним порушенням людських прав. Тому однозначно не йдеться про будь-яке переміщення дітей із Курської області на територію України», - йдеться у повідомленні.

Згодом у коментарі РБК-Україна МОН спростувало слова Винницького та заявило, що це його особиста думка.

«Міністерством освіти і науки жодних відповідних офіційних рішень не ухвалювалося. Заява Винницького є виключно його особистою думкою і припущеннями та не є офіційною позицією МОН», - наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що станом на 19 серпня Збройні сили України контролюють 92 населені пункти в Курській області росії, а це більш ніж 1250 квадратних кілометрів території.

А от у Пентагоні заявили, що наступальні операції України та рф можуть зайти у глухий кут. Зазначають, що обом державам нібито не вистачає необхідної кількості військових ресурсів для проведення масштабний наступальних операцій

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: