На фронті сьогодні відбулося майже 100 бойових зіткнень: на яких напрямках йдуть бої

Читать на русском
На фронті від початку доби зафіксовано 96 бойових зіткнень. Зокрема, 39 з них відбулися на Покровському напрямку.
Генштаб ЗСУ

На фронті від початку доби суботи, 24 серпня, відбулось 96 бойових зіткнень. Зокрема, на Покровському напрямку Сили оборони відбили 31 атаку, вісім боїв досі продовжуються.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що на Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Глибокого та Вовчанська, де наразі тривають два бої.

Зеленський назвав основні задачі операції ЗСУ в російській Курській областіЯк зазначає український лідер, курська операція запобігла наступу росіян на Сумську область.

На Куп’янському напрямку ворог проводив шість наступальних дій у бік Новоселівки, Стельмахівки та Синьківки. На цей час продовжуються дві атаки. Також росіяни запустили НАРи у район Петропавлівки.

На Лиманському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Противник штурмував позиції україсньких захисників неподалік Дружелюбівки, Макіївки, Новосадового. П’ять боїв завершено, один - досі триває.

На Сіверському напрямку захисники України зупинили два ворожих штурми біля Спірного та Виїмки. Зараз Сили оборони відбивають атаку поблизу Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку загарбницька армія наступала у бік Ступочок, Часового Яру та Калинівки. Загалом відбулося 12 боєзіткнень, три з яких досі продовжуються.

На Торецькому напрямку відбулося дев’ять боєзіткнень біля Диліївки, Торецька, Неліпівки та Нью-Йорка. Зараз триває один бій. Крім цього, загарбники завдали три авіаудари по Диліївці та Дружбі.

На Покровському напрямку росіяни здійснили 39 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Калинове, Новогродівка та Птиче. Сили оборони України стримують натиск військ країни-агресора та відбили 31 атаку, вісім боїв досі продовжуються. Втрати ворога на цьому напрямку уточнюються.

На Курахівському напрямку загарбники 12 разів атакували поблизу Красногорівки, Карлівки, Георгіївки та Костянтинівки. Дев’ять боєзіткнень завершено, три - тривають.

На Времівському напрямку противник тричі безрезультатно штурмував позиції ЗСУ біля Вугледару, Водяного та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Новоандріївки та Щербаків, де досі триває один бій. До того ж, росіяни запустилИ 32 НАРи по Лобковому, П’ятихатках та Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку окупанти, залучивши авіацію, завдали авіаударів КАБами по районах Новотягинки, Бургунки, Томариного та Зміївки.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили ще 1160 російських окупантів. Загальні бойові втрати армії рф від початку вторгнення в Україну вже понад 606 тисяч осіб.

Також фахівці Інституту вивчення війни підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області росії, проаналізувавши останні дані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: