Українські військові продовжили просування в районі Суджі: деталі від ISW

Читать на русском
Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували дані та підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області росії.
Фото atn.ua

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували дані та підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області росії.

Про це йдеться у звіті ISW.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

За їхніми даними, українські війська продовжували незначне просування в районі Суджі на тлі триваючих операцій в Курській області 23 серпня. Зокрема, геолокаційні кадри, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися далі в південній частині Руської Конопельки.

Російські джерела запевняють, що є суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі населених пунктів Саморядово і Козирівка. Тоді як деякі блогери заявили, що українські війська також просунулися на північ від Мартинівки.

Тоді як ISW пишуть, що, ймовірно, російські війська знову зайняли Спальне і Крупець, однак ситуація в цьому районі залишається незрозумілою. При цьому за даними російських блогерів, війська окупантів відбили українську механізовану атаку силами взводу біля Олександрівки.

«Разом з тим російські джерела засвідчили, що 22 і 23 серпня бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення в Курській області», – додають у дописі.

Нагадаємо, російські ЗМІ процитували диктатора володимира путіна, який провів нараду з урядом щодо «ситуації» в Курській та інших прикордонних областях. До 22 серпня путін так і не зміг позначити та сформулювати, що ж відбувається на Курщині та Бєлгородщині на тлі контрнаступу ЗСУ. Диктатор продовжує вживати загальне слово – ситуація.

Тим часом повідомляли, що наступ ЗСУ в Курській області застав росіян зненацька і вразив західних союзників, але якщо операцію буде продовжено, українські сили можуть виявитися занадто розтягнутими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: