Кіберфахівці ГУР атакували об'єкти ВПК росії – ЗМІ

Читать на русском
Українська розвідка атакувала російських провайдерів і заблокувала десятки ресурсів промислових обʼєктів рф.
Getty Image

Українська розвідка атакувала російських провайдерів і заблокувала десятки ресурсів промислових обʼєктів рф.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

ГУР про кібератаки на структури росії: далі будеКіберспеціалісти ГУР посилили кібератаки на інфраструктуру ворога. Під ударом опинилися як військові об'єкти, і фінансовий сектор росії.

Сьогодні, 24 серпня, ГУР МОУ разом з українською кіберспільнотою здійснили масштабну атаку на російські провайдери мобільного зв’язку та інтернету. Під атаку потрапили також інформаційні ресурси та хмарні сховища великих промислових обʼєктів рф, які забезпечують роботу ВПК. Внаслідок чого росіяни масово скаржаться на збої роботи «Ростелеком», «MTC» «Білайн» та сервісів «Яндекс».

Джерело наголосило журналістам, що всі атаковані російські ресурси підтримують та фінансують війну проти України.

Також потужного кіберудару зазнали десятки ресурсів великих промислових обʼєктів рф, які забезпечують роботу ВПК окупантів. Зокрема була атакована мережева інфраструктура:

  • автозаводу «Чайка-сервіс» (виробляє спеціальну техніку для російських силових відомств),
  • ООО «Контур-НИИРС» (виробляє спеціальне обладнання для літаків та вертольотів),
  • ПАО «ИНЭУМ им. И.С. Брука» (постачає технічні та програмні засоби, сервери, процесори тощо).

Крім того, уражено ще щонайменше два десятки ресурсів компаній-виробників світлового обладнання, дизельних станцій, хостинг-провайдерів, виробів балістичного захисту тощо.

У результаті кібератаки уражено щонайменше 33 сервери, 283 службових ПЕОМ промислових обʼєктів, знищено 15 хмарних та файлових сховищ, а також ліквідовано 21 вебсайт.

«Загальний обсяг знищеної інформації - близько 70 терабайтів. Водночас на місці знищених вебресурсів, українські хакери залишили «заглушки» з агітаційним змістом на підтримку переможних дій України: «Це черговий кіберпривіт мешканцям боліт. Ще неодмінно побачимося. З Днем Незалежності України», – додають у джерелі.

Нагадаємо, нещодавно кіберфахівці ГУР Міноборони атакували деякі російські телеканали і в прайм-тайм запустили ролики про війну в Україні.

Раніше хакери заблокували роботу розробника ядерної зброї у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: