У МОЗ розповіли, на скільки влітку зросла захворюваність на COVID-19

Читать на русском
За неповний серпень в Україні вже зафіксували понад 25 тисяч випадків коронавіруса. Для порівняння в червні таких випадків було всього 2300.
Слово і діло

Протягом трьох літніх місяців захворюваність на COVID-19 в Україні зросла майже в 13 разів. Тільки за теперішній місяць в країні зафіксували понад 25 тисяч випадків захворювання на коронавірус.

Про це заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич заявила в ефірі телемарафону.

У МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRTЗаступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, чим відрізняється субваріант коронавірусу Omicron - FLiRT.

Згідно з її словами, за неповний серпень в Україні вже зафіксували понад 25 тисяч випадків коронавіруса. Для порівняння в червні таких випадків було всього 2300.

«Ще в часи пандемії було запроваджено законодавство, за яким можна отримати лікарняний дистанційно - це зменшує кількість контактів, і перебуваючи вдома можна звернутися до лікаря, проконсультуватись і на 5 днів отримати довідку про непрацездатність», - пояснила заступник міністра.

Водночас Карчевич зауважила, що якщо захворювання триває понад 5 днів, це свідчить про важкі симптоми, тому варто фізично звернутись до лікаря.

Нагадаємо, в МОЗ повідомляли, що в Україні в липні рівень захворюваності на коронавірус зріс у шість разів. Також у МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRT, від якого вже підтверджено перші летальні випадки.

Як відомо, зокрема, у Києві від початку літа і до середини серпня стрімко зростає захворюваність на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: