Президент розповів, з якою країною в України є домовленість щодо повернення ухилянтів

Читать на русском
Україна має домовленість з Польщею щодо повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон двох країн.
Фото: Getty Images

Україна має домовленість з Польщею щодо повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон двох країн.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході пресконференції 27 серпня.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

«У нас дуже потужні відносини з Польщею у цьому напрямі. Є ті, хто незаконно перетнув кордон, і з польською стороною є домовленості щодо того, щоб вони нам відправляли назад таких людей», – сказав глава держави.

Разом з тим, із трьома іншими країнами-сусідами – Молдовою, Румунією, Угорщиною – таких домовленостей поки що немає. У зв'язку з цим влада має намір працювати з країнами, які поки не планують повертати ухилянтів.

Зеленський додав, що у питанні незаконного перетину кордону вже ухвалено окремі рішення.

«Що може бути як і із цим боротися – це виклики та велика проблема для нас. Маємо вірити, що буде результат через два тижні, принаймні на папері. Тоді будемо розуміти, як можна посилити і контроль, і відповідальність», – резюмував він.

Нагадаємо, під час пресконференції Зеленський також заявив, що Україна має працювати над поверненням з-за кордону понад 7,5 млн українців. Це, а також виведення бізнесу та працівників із «тіні» має забезпечити економіку країни після війни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Зеленський нібито намагався переконати західних лідерів допомогти із поверненням в Україну чоловіків призовного віку, але отримав відмову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: