ЗМІ опублікували відео нардепа-втікача Дмитрука в аеропорту Кишинева

Читать на русском
Дмитрук, якого підозрюють у нападах на правоохоронця та військового, втік з України, пішки перетнувши кордон з Молдовою через пункт пропуску Паланка.
Слово і Діло

Народний депутат України Артем Дмитрук у суботу вдень, 24 серпня, пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску «Паланка», а потім перелетів до Рима.

Про це повідомив журналіст «Української правди» Михайло Ткач у власному розслідуванні.

У Раді зробили заяву через виїзд нардепа Дмитрука з УкраїниУ парламенті підтвердили, що не відправляли народного депутата України Артема Дмитрука у закордонне відрядження.

За інформацією джерел журналіста у молдавських правоохоронних органах, Дмитрук перетнув кордон о 12:00 24 серпня. Після цього нардеп-втікач одразу поїхав до місцевого відділку поліції у місті Штефан-Воде.

«У поліції Дмитрук попросив про захист і начебто отримав тимчасовий притулок до розгляду його справи. Однак за таких обставин він не мав би можливості одразу залишати країну того ж дня. Наразі молдавські правоохоронці проводять власне розслідування цих обставин», - йдеться у повідомленні Ткача.

Зазначається, що після відділку поліції Дмитрук поїхав до аеропорту Кишинева, а молдавські правоохоронці отримали запит від українських колег з проханням затримати депутата.

«Але оскільки окрім запиту не було жодних підстав (як, наприклад, рішення суду, підозра у скоєнні злочину) для затримання, цей запит не було реалізовано і Дмитрук зміг сісти на літак і залишити Молдову», - повідомляє журналіст.

В УП додають, що виліт рейсу Кишинів — Рим лоукостера FlyOne затримався. І Дмитрук, пройшовши паспортний контроль о 17:30 (про що свідчить виписка з молдовської прикордонної бази, яка є у розпорядженні редакції), вилетів до римського аеропорту Фьюмічіно лише о 20:00.

Журналісти підкреслюють, що, перебуваючі в аеропорті, депутат помітно нервував: «І це не дивно, адже така затримка грала йому не на руку».

ЗМІ вважають, що Дмитрук придбав квиток на найближчий доступний рейс і у Рим не збирався.

«Українській правді» вдалось встановити, що до втечі в останнє Дмитрук залишав країну ще у 2023 році.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Згодом Офіс генпрокурора офіційно оголосив, що нардепу Артему Дмитруку повідомлено про підозру у нападі на правоохоронця та військового. А ДБР відкрило провадження через незаконний виїзд нардепа Дмитрука з України.

У ДПСУ прокоментували незаконний виїзд за кордон нардепа Дмитрука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: