За добу на фронті відбулося 125 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Окупанти залучили для ураження 558 дронів-камікадзе та здійснили понад 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

За добу вівторка, 27 серпня, на фронті відбулося 125 бойових зіткнень. Зокрема, на Покровському напрямку Сили оборони відбили 30 атак, шість боїв досі продовжуються.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що російські загарбники завдали по території України два удари, випустивши дев’ять ракет, та 64 авіаудари, скинувши 72 КАБи. Крім цього, залучили для ураження 558 дронів-камікадзе та здійснили понад 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

Понад 8 тисяч окупантів та майже 1,5 тисячі військової техніки: втрати росії за тижденьЗ 18 по 25 серпня 2024 року втрати противника склали близько 8330 осіб особового складу та 1473 одиниці озброєння та військової техніки.

На Харківському напрямку точилося вісім боїв. Сили оборони відбивали наступ росіян неподалік Вовчанська. Ворожа атака досі продовжується.

На Куп’янському напрямку впродовж дня відбулося 16 боєзіткнень. Ворог атакував біля Синьківки, Новоселівки, Колісниківки та Стельмахівки. Наразі тривають чотири атаки противника.

На Лиманському напрямку російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу Дружелюбівки, Невського та Новосадового. Сім боїв завершено, два – продовжуються.

На Сіверському напрямку оборонці української землі відбили ворожий наступ у районі Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв неподалік Григорівки, Іванівського, Андріївки та Кліщіївки. На цей момент триває одна штурмова дія противника.

На Торецькому напрямку відбулося 16 боєзіткнень. Росіяни атакували позиції українських підрозділів біля Нью-Йорка та Торецька. Сили оборони зупинили усі ворожі атаки загарбників.

На Покровському напрямку від початку цієї доби точилося 36 боїв у районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка та Селидове. Наші захисники відбили 30 наступальних дій, шість - ще продовжуються.

На Курахівському напрямку ворог 15 разів атакував позиції українців поблизу Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Старомихайлівки. Десять боєзіткнень завершено, п’ять - досі продовжуються.

На Времівському напрямку противник здійснив шість безрезультатних спроб витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Вугледару, Водяного та Пречистівки.

На Оріхівському напрямку ворог також не мав успіху під час чотирьох наступальних дій біля Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку, двічі атакуючи позиції наших військ, противник зазнав поразки.

Нагадаємо, за останню добу російська армія втратила 1280 військових, а від початку повномасштабного нападу на Україну – 610 тисяч 100 осіб.

Також Головком ЗСУ Олександр Сирський озвучив оновлені дані щодо операції наших військових у Курській області росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: