Ремонт метро у Києві: Кличко анонсував запуск пробного поїзда між «Деміївською» і «Либідською»

Читать на русском
У Києві завершили всі будівельно-монтажні роботи всередині тунелю, що з'єднує станції Деміївська та Либідська синьої гілки метрополітену.
Фото: КМДА

У Києві завершили всі будівельно-монтажні роботи всередині тунелю, що сполучає станції «Деміївська» та «Либідська» синьої гілки метрополітену.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у Telegram.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

Він розповів, що на перегоні, де було зафіксовано підтоплення, фахівці збудували нову ділянку тунелю завдовжки 27 метрів, а також посилили прилеглі до неї ділянки з обох боків.

«Наступний етап - запуск пробного поїзда, вже найближчими ночами. Перед цим перевірили габарити тунелю на перегоні між станціями спеціальною габаритною рамою. І вони відповідають встановленим нормам», – написав Кличко.

Він додав, що у складі пробного поїзда буде спецвагон, який перевірятиме нове колійне полотно. В подальшому фахівці мають намір перевірити всі інженерні системи та системи безпеки, після чого планується запустити повноцінний рух із пасажирами.

«Роботи тривають у цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів», – підсумував мер.

Нагадаємо, рух поїздів на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська» було зупинено 8 грудня. Спочатку планувалося, що це на півроку.

Причиною аварійної ситуації на блакитній гілці київського метро стало недотримання технологій під час будівництва ділянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: