Іран найближчим часом почне постачати росії балістичні ракети – ЗМІ

Читать на русском
Європейські чиновники очікують, що Іран найближчим часом почне передавати росії балістичні ракети, повідомляє Bloomberg.
Фото: anews.az

Європейські чиновники очікують, що Іран найближчим часом почне передавати балістичні ракети росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Тип ракет та обсяги поставок залишаються невідомими, хоча один із чиновників на умовах анонімності заявив, що процес передачі може розпочатися «протягом кількох днів».

Видання зазначає, що потенційна передача балістичних ракет «стане тривожною подією» у війні, оскільки росія може використати це озброєння для ударів по українській енергетиці.

Водночас союзники України, за даними журналістів, уже підготували план дій на цей випадок. Очікується, що передача балістичних ракет в росії призведе до введення додаткових санкцій проти Ірану.

Крім того, країни «Великої сімки», швидше за все, публічно засудять будь-яку передачу і донесуть своє занепокоєння урядам на Близькому Сході дипломатичними каналами.

Нагадаємо, нещодавно європейській розвідці стало відомо, що Іран готується передати росії сотні балістичних ракет Fath-360.

Також повідомлялося, що Іран розширив два ключові об'єкти для виготовлення балістичних ракет. ЗМІ припускають, що вони призначені для збільшення виробництва зброї, яка постачатиметься рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: