У школах з цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

Читать на русском
В Україні з цього року інспектори Служби освітньої безпеки працюють уже у понад 760 школах.
фото Нацполіція

Інспектори Служби освітньої безпеки працюють уже у понад 760 школах у 20 областях України.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну у понеділок, 2 вересня.

Школам Києва дозволили перейти на очну форму навчанняКиївські школи зможуть розпочати навчальний рік у очному режимі, але в установах має бути гарантована наявність укриттів.

«В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки. Це не охоронці, а фахівці, які є посередниками між школою, батьками, дітьми та вчителями», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до кінця 2024 року присутність інспекторів хочуть забезпечити у 2 тис. навчальних закладів. Наразі вони у 763 школах.

В уряді нагадали, що до обов'язків інспектора входить профілактика надзвичайних ситуацій, організація пропускного режиму, взаємодія з усіма учасниками освітнього процесу, комунікація з екстреними службами, реагування на правопорушення, а за потребою виклик поліції.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський привітав з початком нового навчального року дітей, їхніх батьків та вчителів.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Тож уже до кінця року планується повернути за парти 300 тисяч учнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: