Апеляційна палата залишила в СІЗО тестя Насірова, але зменшила йому заставу

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала скаргу сторони захисту підозрюваного на обраний розмір застави як альтернативи.
фото: biz.censor.net

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою тестя колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, власника групи компаній «Альтіс» Олександра Глімбовського, але зменшив йому альтернативу у вигляді застави з 200 до 120 млн грн.

Таке рішення 28 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Глімбовського, оскільки той не вніс заставу. Альтернативою йому визначили заставу в 200 млн грн. Адвокати підозрюваного подали апеляційні скарги на це рішення.

«Апеляційні скарги захисників задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 19 липня 2024 року про зміну запобіжного заходу підозрюваного (Глімбовського – ред.) у вигляді застави на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, скасувати в частині визначення розміру застави. Постановити в цій частині нову ухвалу, якою визначити (Глімбовському – ред.) розмір застави 120 000 000 грн. В решті ухвалу слідчого судді ВАКС, залишити без змін, а апеляційні скарги захисників – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру забудовнику Олександру Глімбовському та колишньому раднику ексголови ДФС Романа Насірова. За версією слідства, тесть Насірова Глімбовський допоміг легалізувати 13 млн євро неправомірної вигоди, яку, на думку сторони обвинувачення, отримав ексголова ДФС від олігарха Олега Бахматюка за позачергове відшкодування ПДВ його компаніям. Глімбовський нібито легалізував всю суму одержаного хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлово-офісного комплексу з паркінгом у центрі Києва «Метрополь». Комплекс продовжили будувати та отримувати додаткові доходи, зокрема у 2022-2023 рр.

Наприкінці 2023 року НАБУ і САП домоглися накладення арешту на 81 об'єкт нерухомості та понад 30 млн грн, які власник групи будкомпаній набув саме завдяки легалізованим коштам.

Іншу частину неправомірної вигоди у сумі 7,9 млн євро, яка знаходилась на рахунках ще однієї підконтрольної офшорної компанії, легалізував радник Насірова. 5,5 млн доларів він відмив шляхом укладення агентського договору у січні 2017 року. А у квітні – серпні 2018 року – ще 2,8 млн євро як оплату за договорами купівлі-продажу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: