«Є зауваження до роботи енергоблоку»: в Енергоатомі спростували аварію на Південноукраїнській АЕС

Читать на русском
На Південноукраїнській АЕС виявлено зауваження до роботи одного з енергоблоків, але аварії не було, стверджують в Енергоатомі.
korosten.today

На Південноукраїнській АЕС не було аварії. Але було виявлено зауваження до роботи одного з енергоблоків станції.

Таку заяву зробили в Енергоатомі.

Буде потужнішою, ніж Запорізька: що відомо про будівництво енергоблоків на Хмельницькій АЕСНа Хмельницькій АЕС планують збудувати ще чотири енергоблоки. Що відомо про проєкт – на інфографіці.

«В роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, і блок був розвантажений на 33% від номінальної потужності. Зауваження буде усунене після відновлення оператором енергосистеми – Укренерго – енергопостачання від АЕС з забезпеченням видачі потужності в енергосистему», – заявили у компанії.

При цьому Енергоатом заперечує, що інцидент пов'язаний із проведенням ремонтної кампанії. У пресслужбі сказали, що ситуація «виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли».

Нагадаємо, сьогодні в Укренерго повідомили про зниження потужності на деяких енергооб'єктах. За інформацією ЗМІ, на українських АЕС не працюють на повну потужність два атомні блоки. Зокрема, на Південноукраїнській АЕС через поспіх у ремонті другого енергоблоку могла статися поломка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: