Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт путіна – прокурор МКС

Читать на русском
Прокурор суду в Гаазі Карім Хан сказав, що Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт путіна.
Reuters

Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на арешт володимира путіна.

Про це в інтерв'ю ВВС сказав прокурор МКС Карім Хан.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

«Переговорний процес на рівні суду триває. Судді можуть дати свої рекомендації на випадок, якщо буде виявлено відсутність співпраці, але я не хочу нічого передбачати, тому що зараз це питання вирішується між суддями та урядом Монголії», – сказав прокурор.

Хан також прокоментував ймовірність того, що російський диктатор колись опиниться на лаві підсудних у Гаазі.

«Люди сміялися, коли трибунал з колишньої Югославії домагався ордерів на арешт Караджича та Младіча, не кажучи вже про Мілошевича. Коли Спеціальний суд із Сьєрра-Леоне видавав ордер на арешт колишнього президента Чарльза Тейлора. Але, як показала історія, ці люди, які в минулому мали велику владу у себе в країні та в регіоні, у результаті опинилися на лаві підсудних», – зазначив він.

Нагадаємо, володимир путін приїжджав до Монголії цього тижня. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після видачі ордера на арешт.

Хоча Україна та Євросоюз закликали передати путіна до суду у Гаазі, Монголія цього не зробила. У коментарі ЗМІ представник уряду назвав причину.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що, відмовившись заарештувати путіна, влада Монголії виявила неповагу до міжнародного права.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: