Шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю – Зеленський

Читать на русском
Зеленський закликав союзників дозволити Україні далекобійні удари по цілям у росії. Він також поміркував про теоретичний удар по Кремлю.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський закликав союзників дозволити Україні далекобійні удари по цілям у росії. Він також поміркував про теоретичний удар по Кремлю.

Заява глави держави прозвучала під час його виступу в Італії.

Зеленський відповів, від яких країн залежить дозвіл на далекобійні удари по росіїУкраїні потрібно отримати дозвіл від чотирьох країн для того, щоб почати бити по території росії далекобійною зброєю.

Зеленський зазначив, що західні партнери, серед яких і Італія, бояться, що Україна застосує західну зброю для атаки по московському Кремлю.

«Мені шкода, що ми не можемо цього зробити», – сказав він.

Президент пояснив, що далекобійні ракети, які зараз мають західні країни, мають відносно невеликий радіус ураження – приблизно 200 кілометрів, а Кремль розташований за 600 кілометрів від кордону.

Зеленський також наголосив, що Україна використовує свою та західну зброю виключно для атак на військові об'єкти. При цьому по цивільній інфраструктурі удари не завдаються.

Нагадаємо, нещодавно глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель закликав союзників України зняти обмеження на використання зброї для ударів по території рф.

Також повідомлялося, що Україна представила адміністрації Джо Байдена список цілей у рф, які можна вразити, якщо США знімуть обмеження на застосування далекобійної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: