У розвідці вважають, що Telegram становить загрозу нацбезпеці України

Читать на русском
Голова української розвідки відповів, чи можна вважати Telegram шкідливим. При цьому керівник ГУР зазначив, що не підтримує закриття Telegram в Україні.
Reuters

Соцмережа Telegram становить загрозу національній безпеці України. При цьому, закрити його технічно важко, але можливо.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляє в інтерв’ю «Радіо Хартія».

Регулювання роботи Telegram в Україні: що пропонується у новому законопроєктіУ Раді запропонували врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ в Україні. На інфографіці – що передбачає законопроєкт.

Голова української розвідки відповів, чи можна вважати Telegram шкідливим.

«Я ніколи не боявся цього сказати. Прямо кажу, Telegram - це загроза нашій національній безпеці. Я це кажу абсолютно прямо, і ми це навіть документально робили», - заявив Буданов.

Згідно з його словами, Telegram став головним джерелом інформації для українського суспільства. При цьому керівник ГУР зазначив, що не підтримує закриття Telegram в Україні.

Він також наголосив, що заблокувати Telegram, як російські соцмережі «Одноклассники» та «Вконтакте», технічно важче, але це можливо.

«Я не за те, щоб його взяти і закрити. Це, до речі, досить важко зробити, але можливо. Я виступаю за те, щоб «офізичити» всі ці Telegram-канали. Якщо ти хочеш висвітлювати новини, будь ласка, зареєструйся», - сказав Буданов.

Водночас Буданов також наголосив, що соцмережа Х (Twitter) не є шкідливлю для українців.

Як відомо, у Верховній раді до кінця вересня розроблять новий законопроєкт щодо регулювання роботи Telegram в Україні.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися докладніше про те, що передбачає законопроєкт про регулювання роботи Telegram.

Раніше в Нацраді закликали офіційних осіб та державні організації припинити будь-яку комунікацію через Telegram.

На пресконференції президент Володимир Зеленський відповів, чи вплине затримання Павла Дурова на роботу Telegram в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: