Iзраїль знищив командний пункт ХАМАС в Секторі Газа

Читать на русском
Армія оборони Iзраїлю знищили командний пункт терористів ХАМАСу, який розташовувався на території колишньої школи Халіма ас-Садійя.
Фото: getty images

Армія Iзраїлю знищила командний пункт терористів ХАМАСу, який розміщувався на території школи.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Вимагають перемир'я: в Iзраїлі пройшла хвиля протестівВ Iзраїлі пройшла хвиля протестів після того, як в Секторі Газа виявили тіла 6 заручників. Ізраїльтяни вимагали перемир’я з ХАМАС та повернення полонених додому.

Зазначають, що командно-диспетчерський центр терористів розташовувався у приміщенні, яке раніше слугувало школою «Халіма ас-Садійя» на півночі Сектора Газа.

Терористи ХАМАСу використовували командно-контрольний центр для планування та здійснення терактів проти військ ЦАХАЛу та Держави Ізраїль.

«Перед ударом було вжито багато заходів для зменшення ризику заподіяння шкоди цивільному населенню, включаючи використання високоточних боєприпасів, повітряне спостереження та додаткові дані розвідки», – уточнили в ЦАХАЛ.

Додають також, що терористична організація ХАМАС систематично порушує міжнародне право та діє в межах цивільної інфраструктури та притулків у секторі Газа, жорстоко експлуатуючи цивільне населення Гази для своєї терористичної діяльності.

Нагадаємо, нещодавно тіла шести загиблих ізраїльських заручників були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Сектора Гази. Вони були захоплені бойовиками ХАМАС під час жовтневого нападу.

Також у кінці серпня армія Iзраїлю ліквідувала понад десяток терористів у ході антитерористичної операції на Західному березі річки Йордан. Серед них був командир «Ісламського джихаду» Муххамад Джаббер, відомий як Абу Шуджаа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: