На Черкащині побили колишнього військовослужбовця: з'явилася реакція глави МВС

Читать на русском
У Смілі стався резонансний випадок побиття колишнього учасника бойових дій. Після того як люди вийшли на захист військового, поліція відкрила кримінальне провадження.
скріншот з відео

У Смілі на Черкащині чоловік побив колишнього учасника бойових дій. На гучну справу відреагували у суспільстві, поліція відкрила кримінальне провадження. Сьогодні інцидент прокоментував глава МВС України.

Сам інцидент стався минулого тижня. Відео бійки та її розголос був у соцмережах.

Подробиці розповіла прессекретарка Головного управління нацполіції Черкаської області Зоя Вовк, повідомляє Суспільне.

За її словами, все почалося з конфлікту на дорозі між водіями неподалік села Ротмістрівка 3 вересня.

«Як з'ясувалося, напередодні інциденту батьки колишнього військовослужбовця їхали в авто і в них виник конфлікт із жителями Сміли — один із водіїв створив аварійну ситуацію. Про те, що сталося, батьки розповіли синові. Також додали, що бачили автомобіль, який їх «підрізав», у селі Ташлик. Син вирішив розібратися з водієм, втім, на місці його вже не було. Чоловік зняв із автівки номерний знак і написав у соціальній мережі допис із проханням допомогти встановити власника», – розповіла вона.

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв'язався з чоловіком і призначив йому зустріч, під час якої конфлікт переріс у бійку.

У соцмережах писали, що чоловік, який побив військового, є професійним боксером.

За словами Вовк, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Під час досудового розслідування справа може бути перекваліфікована, додала вона.

Сьогодні на інцидент особисто відреагував голова МВС Ігор Клименко. За його словами, вже розпочалася службова перевірка.

«Ганебна ситуація у Смілі. Ніхто ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що сталося, отримає належну та жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Усі факти будуть встановлені», – запевнив він.

За словами Клименка, глава Нацполіції вже доповів йому про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліцейських.

Нагадаємо, раніше в Одесі чоловік та жінка побили патрульну під час вручення повістки. А на Львівщині побили працівника ТЦК, його шпиталізували.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: