Росія отримала нову партію балістичних ракет від Північної Кореї – ЗМІ

Читать на русском
Північна Корея продовжує постачати росії сучасні балістичні ракети малої дальності, незважаючи на санкції. Про це повідомляє NYT.
Фото: Korean Central News Agency (KCNA)

Північна Корея продовжує постачати росії сучасні балістичні ракети малої дальності, незважаючи на санкції.

Про це повідомляє The New York Times.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

За даними журналістів, нещодавно залишки чотирьох ракет Hwasong-11, запущених по Києву у середині серпня, були досліджені аналітичною групою Conflict Armament Research.

Одна з ракет мала маркування, яке вказувало на те, що вона була зроблена вже цього року. Внутрішні компоненти трьох інших ракет не мали явних ознак часу виробництва.

«Визначення року виробництва, яке ми змогли здійснити в польових умовах, вивчивши ці залишки, показує дуже вузький інтервал між виробництвом, передачею та використанням», - сказав глава Conflict Armament Research Демієн Сплітерс.

Він додав, що перша партія цих ракет була поставлена росії ще на початку року. А нове маркування свідчить про те, що снаряд, яким ударили по Києву, передали пізніше. При цьому журналісти не називають навіть приблизні дати постачання другої партії ракет.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на передачу росії іранських балістичних ракет.

Раніше ми розповідали, що відомо про балістику, яку Іран міг передати росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: