Питання війни в Україні: як відповіли кандидати в президенти США під час дебатів

Читать на русском
Зокрема, Гарріс у відповідь на риторику експрезидента Трампа про те, що він не допустив би вторгнення рф в Україну, якби був президентом, заявила, що в такому разі путін скоріше захопив би Київ.
AP Photo / Alex Brandon

Експрезидент Дональд Трамп під час теледебатів з кандидаткою від демократів Камалою Гарріс знову пообіцяв завершити війну в Україні ще до вступу на посаду, якщо здобуде перемогу на виборах у листопаді. Водночас, Гарріс заявила, що Україна повинна виграти війну з росією, а Трамп здасться.

Про це повідомляє канал ABC News, який веде трансляцію дебатів.

На запитання ведучого дебатів, чи хочуть кандидати, щоб Україна виграла війну, Трамп двічі ухилився від прямої відповіді і сказав, що в інтересах США, щоб війна закінчилися.

«З нафтою по $40 путін не зможе воювати»: Трамп розповів, як саме закінчить війну в УкраїніЗгідно з його словами, зупинити російського диктатора путіна здатне значне зниження ціни на енергоносії.

«Я хочу, щоб війна припинилась. Я хочу врятувати життя, бо люди гинуть мільйонами. Мільярди грошей витрачаються на цю війну Америкою. Вони не просять гроші в Європи у такому обсязі», - сказав Трамп.

Згідно з його словами, чинний президент США Джо Байден «просто не має сміливості вимагати гроші у Європи, як я вимагав у Європи для НАТО».

«Платіть - або залишитесь без допомоги», - додав Трамп.

Також він знову сказав про те, що «добре знає» президента України Володимира Зеленського та російського диктатора путіна.

«Я добре знаю Зеленського, я добре знаю путіна. Мене поважають. А Байдена не поважають. І за що його поважати, він за два роки не дзвонив путіну. Якщо за мене проголосують, я поговорю з одним президентом, поговорю з другим і війна закінчиться.... Байден взагалі не знає, як спілкуватися з путіним. Мільйони людей гинуть, ми на порозі Третьої світової війни», - сказав Трамп.

Він заявив, що «у нашому інтересі, щоб ця війна закінчилась, щоб були переговори», та наголосив, що «ми повинні зупинити вбивства мільйонів людей». Трамп нагадав, що в путіна є ядерна зброя і можливо він її використає, а можливо ні.

При цьому, Гарріс розкритикувала заклик свого опонента налагодити партнерські зв'язки з російським диктатором.

Згідно зі словами Гарріс, важливо розуміти, «чому наші союзники з Європи та НАТО настільки вдячні нам, що ви вже не президент».

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

«Якби Дональд Трамп був президентом, він здався б за 24 години, а путін сидів би зараз у Києві», - заявила чинна віцепрезидентка.

Вона підкреслила, що союзники США по НАТО розуміють «важливість найбільшого військового альянсу», яким є НАТО. Вона також наголосила, що і США, і партнери усвідомлюють важливість зберігати здатність України боротися за свою незалежність.

«Нам треба розуміти важливість НАТО і того, що ми робимо для підтримки України. Інакше б путін вже сидів в Києві і думав, як напасти на Польщу. Ви думаєте, що ви дружите з диктатором, але він би вас з'їв на обід», - наголосила чинна віцепрезидентка.

Нагадаємо, сьогодні на дебатах Трамп заявив, що представники Демократичної партії несуть відповідальність на скоєний на нього замах під час мітингу у Пенсільванії, однак ніяких доказів не навів.

Зокрема, «Слово і діло» пропонує згадати, що він говорив уже про повномасштабний конфлікт між Україною та рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: