Поки що все в нормі: киян обіцяли мінімум за добу попередити про погіршення ситуації з водою

Читать на русском
У Києві на сьогоднішній день якість води залишається в нормі. У разі погіршення ситуації киян попередять щонайменше за добу.
Фото: УНН

У Києві на сьогоднішній день ситуація з якістю води повністю контрольована. У разі погіршення городян попередять щонайменше за добу.

Про це на брифінгу сказав директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

У КМДА спростували чутки про забруднення питної води у столиціУ КМДА прокоментували інформацію про стан питної води у місті. Ситуація з якістю води у столиці контролюється.

За словами Ткачука, ситуація з водою в Києві «повністю контрольована» і нині «не викликає жодних занепокоєнь». У місті працює оперативний штаб, який постійно моніторить та збирає всю інформацію про якість води у річках Десна та Дніпро.

«Наразі результати аналізів не викликають занепокоєння. Ми чітко знаємо, де знаходиться ця пляма, як вона просувається і де вона зараз є», – сказав він і обіцяв, що киян попередять про погіршення ситуації щонайменше за добу.

«Звичайно ми проводитимемо інформування населення міста в такому разі, що треба робити і в яких місцях можуть бути запроваджені якісь обмеження щодо водопостачання. Але все залежатиме від тієї ситуації, з якою ми зіткнемося», – додав Ткачук.

Генеральний директор Київводоканалу Олег Лисюк підкреслив на брифінгу, що песимістичний сценарій дуже малоймовірний: «Ми бачимо, що розведення йде – можливо, ця пляма до Києва і не дійде в тому обсязі, через який ми мали б переживати».

Пресбрифінг щодо поточного стану якості води в КиєвіКиївська міська державна адміністрація

Нагадаємо, забруднення в Сеймі та Десні було зафіксовано наприкінці серпня. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це пов'язано із викидом нечистот від роботи цукрового заводу у російському місті Тьоткіно.

Днями пляма забруднення досягла Чернігова, там спостерігається неприємний запах та мор риби. Її виловлюють та утилізують.

Київводоканал вже розробив план дій на випадок розбалансування системи водопостачання через забруднення річки Десна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: