Апеляційна палата залишила під заочним арештом олігарха Жеваго

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни заочного запобіжного заходу, обраного підозрюваному олігарху.
фото: 24tv.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом олігарха Костянтина Жеваго у справі про надання неправомірної вигоди колишньому голові, судді Верховного суду Всеволоду Князєву.

Таке рішення 6 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Жеваго. Його захисник подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 10 липня 2024 року про обрання (Жеваго – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: