МЗС України оголосило Монголії демарш через нещодавній візит путіна

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України оголосило демарш Монголії у зв'язку з візитом російського лідера володимира путіна.
Фото: architectuul.com

Міністерство закордонних справ України оголосило демарш Монголії у зв'язку з візитом російського лідера володимира путіна.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

Прокурор МКС про відмову Монголії арештувати путіна: у нас є спецпроцедура для таких випадківПрокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан висловився про відмову Монголії заарештувати російського лідера володимира путіна.

Там зазначили, що про рішення було оголошено під час зустрічі з представником МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва на виклик української сторони.

«До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт путіна під час його перебування на території країни», - заявили в МЗС.

МЗС також пообіцяло врахувати рішення Монголії «у подальшій політиці розвитку двосторонніх відносин». Разом з тим, міністерство сподівається, що монгольська сторона зробить «дієві кроки» для відновлення конструктивного діалогу між країнами.

Нагадаємо, володимир путін відвідав Монголію на початку вересня. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного карного суду після видачі ордера на арешт. Монголія, як повідомляли ЗМІ, дала Кремлю гарантії, що путіна не заарештують.

Україна та Євросоюз раніше закликали владу Монголії передати російського диктатора суду в Гаазі. Згодом у Монголії прокоментували відмову заарештувати путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: